Brandvertraging

Brandvertragend maken van stoffering

Brandveiligheid is een onderwerp waaraan de laatste tijd veel aandacht is besteed. De statistieken wijzen helaas uit dat het aantal branden jaarlijks nog steeds toeneemt. In veel gevallen onderschat men de snelheid waarmee een onschuldig brandje zich kan ontwikkelen tot een grote uitslaande brand. De gevolgen zijn altijd dramatisch. Door de stoffering brandvertragend te maken breidt de brand zich minder snel uit, waardoor betrokkenen meer tijd hebben het pand te verlaten.

Impregneren van gordijnen, tapijt en meubels

Chem-Dry is specialist in het brandvertragend maken van stoffering. We impregneren met name gordijnen, tapijt en meubelstoffen maar ook kunstwerken, kerstbomen, decoraties en hout. De materialen worden geïmpregneerd volgens de wettelijke voorschriften en voldoen aan de norm NEN-EN-ISO 6940/41.

Het brandvertragend maken gebeurt doorgaans op locatie. In overleg kunnen de spullen ook in onze werkplaats geïmpregneerd worden. Uiteraard kunt u ook vooraf door ons de stoffering laten reinigen.

Kerstbomen impregneren

Tijdens de feestmaanden wordt in horecagelegenheden en andere openbare gebouwen weer gebruik gemaakt van extra decoratiematerialen, zoals kerstbomen en versieringen. Deze decoraties verhogen niet alleen de sfeer, maar ook het brandgevaar. Zeker droge kerstbomen vormen een brandgevaar in uw bedrijf of woning.

Hiernaast ziet u een brandtest met een vergelijk tussen een uitgedroogde boom en een geïmpregneerde boom.

of

Na de brandvertragende behandeling ontvangt u het “Certificaat van behandeling.” Hiermee kunt u –indien nodig- bij diverse instanties en controlerende instellingen aantonen dat uw stoffering met de juiste middelen en op de juiste wijze brandvertragend is gemaakt.