Linoleum/marmoleum vloer reinigen

U kunt bij Chem-Dry Ramaker terecht voor het reinigen van linoleum vloeren. Linoleum is een elastisch materiaal dat vaak toegepast wordt in vloeren van scholen, ziekenhuizen, openbare gebouwen en kantoren.

Linoleum wordt nog wel eens door elkaar gehaald met andere elastische vloermaterialen zoals pvc en vinyl, maar is toch een heel ander product. Linoleum is een natuurlijk materiaal dat bestaat uit een mengsel van kurk, houtmeel en kleurpigment, aan elkaar verbonden door aan de lucht blootgestelde lijnolie. Het is zeer duurzaam; een goed onderhouden linoleumvloer kan tientallen jaren blijven liggen, zonder dat de kwaliteit erg achteruit gaat.

Het is aan te raden uw vloer jaarlijks te onderhouden met een nieuwe waslaag en eens per 5 jaar de waslaag geheel te vervangen (afhankelijk van gebruik)

Onderhoud van linoleum vloeren

Linoleum vloeren vragen heel veel arbeidsintensief onderhoud. Als dit niet (goed) wordt uitgevoerd zijn de gevolgen groot, zoals het niet meer kunnen herstellen van de uitstraling, verlies van kleur en een beschadigde toplaag.

Het onderhoud van een linoleum vloer is intensief en specialistisch en kan daarom het beste aan een specialist worden overgelaten. Wij kunnen u dit onderhoud uit handen nemen door er voor te zorgen dat uw linoleum vloer periodiek wordt gestript en voorzien van een nieuwe waslaag. Hiervoor werken wij met kwaliteitsproducten van Ecolab. Zo houdt u uw vloer langer goed en kunt u er nog tientallen jaren plezier van hebben.

Vraag meer informatie aan:

Wilt u uw linoleum vloer laten reinigen, periodiek laten onderhouden?

Of heeft u andere vragen?