Vinyl vloer reinigen

Onderhoud en reiniging van vinyl vloeren

Vinyl vloeren vallen net als pvc vloeren en linoleum vloeren onder de elastische vloeren.
Het is een zeer duurzame vloer die lang mee kan gaan.
Periodiek onderhoud verlengt deze levensduur en houdt uw vinyl vloer langer mooi, schoon en in goede conditie.

Eigenschappen van vinyl vloeren

Vinyl is net als pvc opgebouwd uit lagen van verschillende materialen. Maar bij vinyl bestaat de onderste laag uit een verende schuimlaag. Dat geeft de vinylvloer zijn verende eigenschappen en hierdoor kan vinyl los gelegd worden. In tegenstelling tot linoleum is vinyl geen natuurlijk materiaal. Het is in divere maten verkrijgbaar, omdat het oprolbaar is. Vinyl is heel flexibel en buigbaar, maar daardoor ook iets kwetsbaarder.

Zelf schoonhouden en periodiek groot onderhoud

U kunt zelf al een hoop dingen doen om uw vinyl vloer schoon te houden: gebruik deurmatten, veeg de vloer regelmatig schoon, verwijder vlekken direct en reinig de vloer met schoon en weinig water. Bij het gebruik van schoonmaakproducten moet u goed opletten dat u de juiste middelen gebruikt. Dat kan ook voor de garantiebepalingen van belang zijn. Om uw vloer mooi te houden én veilig te reinigen, is af en toe een grote onderhoudsbeurt een goed idee.

Onderhoud van een vinyl vloer verlengt de levensduur

Chem-Dry Professional reinigt vinyl vloeren met speciale producten voor vinyl die uw vloer niet aantasten of beschadigen.
Want als dit niet goed uitgevoerd wordt, kan uw vloer onherstelbaar beschadigen. Deze kan bijvoorbeeld zijn oorspronkelijke kleur verliezen of de bovenste toplaag kan beschadigen.
Laat het reinigen en onderhouden van uw vinyl vloer daarom over aan de professional.

Vraag meer informatie aan

Wilt u uw vinyl vloer laten reinigen of periodiek laten onderhouden? Of heeft u andere vragen? klik dan op de knop hiernaast.