Werkwijze

Chem-Dry Professional maakt gebruik van milieuvriendelijke middelen. Het Chem-Dry proces is droger, schoner en gezonder.

Droger

Wij laten geen drijfnat, onfris tapijt achter nadat wij uw tapijt en meubels grondig hebben gereinigd. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om zich te vermenigvuldigen. Ook onfrisse geuren als gevolg van een te hoge vochtgraad blijven uit. Onze koolzuurreinigingsmethode verschilt sterk van reinigingsmethoden die vaak door andere bedrijven worden gehanteerd. Doordat 80% tot 90% minder vocht gebruikt wordt, kunt u de ruimtes alweer binnen één tot twee uur gebruiken.

In deze video ziet u het effect van koolzuur op vuil.

Schoner

Wij maken geen gebruik van zeep of poeder voor het schoonmaken van uw tapijt en meubilair. Het reinigen van uw tapijt en meubilair gebeurt namelijk grondig met milieuvriendelijke producten. Waar de normale schoonmaak het vuil juist verder in de stoffering duwt, verwijderen wij fijnstof, allergenen en huisstofmijt juist ook diep in de stoffering tussen de vezels.

Daarbij komt dat reguliere reinigingsmethoden zeepresten of poederresten achterlaten en hierdoor juist weer nieuw vuil aantrekken. Door het Chem-Dry proces blijven uw tapijt en meubelen langer schoon.

Gezonder

Wij hechten veel waarde aan een gezond binnenmilieu voor mens en dier. Uit onderzoek blijkt dat het Chem-Dry proces de luchtkwaliteit in een ruimte sterk verbeterd. Wij gebruiken namelijk weinig vocht, waardoor bacteriën geen kans hebben om te groeien.

Wij hebben enkele tips voor een gezond binnenmilieu

  • Regelmatig stofzuigen, bij voorkeur met een borstelstofzuiger
  • Vervang met regelmaat de filters en stofzuigerzak van uw stofzuiger
  • Ventileer de ruimte continu
  • Gebruik goede inloopmatten om binnengelopen vuil te beperken
  • Eet niet achter het bureau, daardoor blijft de werkplek schoner
  • Houd een Chem-Dry Vlekkenblusser beschikbaar om direct te kunnen Ingrijpen bij morsen

Voordelen van onze extractiemethode:

  • Vuil, stof en andere irriterende stoffen worden naar de oppervlakte gebracht en verwijderd in plaats van naar de onderkant gedreven
  • Chem-Dry voorkomt door weinig vochtgebruik de groei van bacteriën
  • Het reinigingsmiddel The Natural® bestaat uit natuurlijke ingrediënten en is daardoor veilig voor mens en dier

U wilt graag extra advies voor een beter binnenmilieu? Neem dan contact met ons op.